Consument & Geld

JuristLijn biedt rechtshulp voor webwinkeliers

JuristLijn heeft ondernemende juristen die gespecialiseerd zijn in juridische vraagstukken rondom webshops en retail. Ze weten alles af van consumentenrecht en weten raad met leveranciers die zich niet aan hun afspraak houden. Zelfs wanneer je advies wil bij het aannemen van je eerste personeel of over contracten kun je bij ons terecht. Zo kun jij je bezighouden met je passie en nemen we jouw (juridische) zorgen uit handen.

Rechten en plichten bij online aankopen

Klanten hebben veel rechten. Zo hebben ze bedenktijd bij een koop op afstand, moet je goed de algemene voorwaarden opstellen en kijken wat je plicht hierbij is. Door de bomen kan je het bos bijna niet meer zien. Staat de klant met deze klacht in zijn recht en wie is aansprakelijk? Onze juristen zoeken dit voor je uit en kunnen je helpen bij het voorkomen van dit soort klachten. Want niemand zit te wachten op een slechte recensie of bad publicity, toch?

Problemen met leveranciers

Wat je ook online verkoopt: je bent afhankelijk van derden. Je kunt je product niet maken of verkopen als de spullen niet zijn geleverd, als je website kuren heeft of de software niet werkt. Hierbij is het belangrijk dat er goede contracten worden opgesteld en de leveranciers erop te wijzen dat ze de afspraken niet nakomen. JuristLijn weet waar je op kunt letten en hoe je de confrontatie aan kan gaan. De zakenrelatie moet er niet onder lijden, maar jouw business al helemaal niet!

Voorraad en aansprakelijkheid

Natuurlijk wil je niet te veel voorraad inkopen. Het is een investering op zich en bij brand of diefstal is het ook veel gedoe. Je kunt kiezen voor dropshopping, zodat je niet met voorraden werkt, maar ook hierbij moet je voldoen aan de verwachtingen van de klant en ben je aansprakelijk bij wanprestatie. Zelfs als het niet aan jou ligt. Krijg je al de kriebels? Geen zorgen, wij helpen je hierbij.