Bouw

JuristLijn biedt rechtshulp voor in de bouw

Of het nu gaat om de bouw van een school of de verbouwing van een woning, je wilt je klant tevreden stellen door goede afspraken te maken en onduidelijkheid met je klant, je medewerkers of onderaannemers te vermijden. JuristLijn weet als geen ander dat vraagstukken in de bouw zich binnen diverse rechtsgebieden kunnen bevinden. Denk bijvoorbeeld aan de rechten van omwonenden. De rechten van je werknemer. Of de juridische haken en ogen bij bouwaanvragen of onderaanneming. Denk bijvoorbeeld aan de rechten van omwonenden, de rechten van je werknemer of de juridische haken en ogen bij bouwaanvragen of onderaanneming.

Bouwtijdoverschrijding

Je werkt met diverse onderaannemers op een klus. De timmerman heeft niet alle spullen bij zich om zijn werk te kunnen doen waardoor je niet op tijd kunt opleveren. De glaszetter breekt het glas dat door jou is aangeleverd; je moet twee weken wachten op vervangend glas. Je stucer meldt zich ziek vlak voor de oplevering. Hoe zorg je dat je goede afspraken maakt met onderaannemer? En hoe weet je wie wanneer aansprakelijk is voor schade of de kosten die gepaard gaan met de uitloop van een project? Maak deze risico’s bespreekbaar. Wij helpen je hier graag bij.

Aansprakelijkheid

Je bent als ondernemer verantwoordelijk voor het leveren van een goed product en je doet meer dan je best daarvoor. Op een dag krijg je toch die aansprakelijkheidsstelling aan je broek: je klant stelt dat je verantwoordelijk bent voor een gebrek. Dit kan voor, ten tijde van of na de oplevering zichtbaar worden. In welke gevallen je aansprakelijk bent en hoe je dit kan voorkomen lees je onder anderen bij onze praktische oplossingen.

Lastige debiteuren

Je hebt je aan je afspraken met de klant gehouden en keurig opgeleverd en van te voren duidelijk gecommuniceerd over de betalingstermijn die je hanteert. Toch betaalt je klant niet of veel te laat. Hoe zorg je dat je betalingsafspraken duidelijk beschrijft en je je klant daar op kunt wijzen en aan kan houden? Buigt je klant nog steeds niet, dan nemen wij de correspondentie graag van je over.