Andere Branche

JuristLijn is er voor elke branche

Ongeacht de branche waarbinnen je zaken doet, je hebt te maken met zowel de lusten en lasten van het ondernemerschap. En daar heb je voor gekozen. Je gaat risico’s aan, neemt beslissingen die impact hebben op niet alleen jezelf, maar ook je gezin en je personeel. Je gaat verplichtingen aan met de bank, met je leveranciers en met je klanten. Onze juristen begrijpen dit. Ze luisteren aandachtig en adviseren je op maat, want jouw vraag is nooit precies hetzelfde als die van een ander. Én we hebben een rijkdom van informatie: van standaard documenten tot tips & tricks of the trade. Laat je goed adviseren als je twijfelt over een te zetten stap, want het is een cliché, maar daarom niet minder waar: voorkomen is beter dan genezen.

Ziekteverzuim

Je hebt een zieke medewerker. Als goed werkgever heb je zorgplicht in de zin van (gedeeltelijke) loondoorbetaling tijdens ziekte en goede begeleiding naar werkhervatting. Je doorloopt alle processtappen van de Wet Verbetering Poortwachter tot de letter, maar je vermoedt dat je werknemer het herstelproces tegenwerkt én ziet de bui al hangen: ‘die komt de komende 2 jaar niet meer terug’. Onze juristen adviseren je om ervoor te zorgen dat je, mocht het puntje bij paaltje komen, je je werkgeversdossier op orde hebt als het onverhoopt tot een conflict komt tussen jou en je werknemer. Want al beschermt de wet de werknemer goed bij arbeidsongeschiktheid, het ontslaat hem of haar niet om er alles aan te doen om het werk te kunnen hervatten!

Aansprakelijkheid

Je medewerker veroorzaakt een ongeluk tijdens werktijd terwijl hij gebruik maakt van een door jou beschikbaar gestelde leaseauto. Hij moest verloren filetijd inhalen om op een belangrijke afspraak te komen waarin hij jouw bedrijf zou vertegenwoordigen. In welke gevallen ben je aansprakelijk en nog belangrijker: hoe kan je dit voorkomen? Laat je goed adviseren hoe je werknemers preventief bewust maakt van hun verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid als zij in een bedrijfsauto rijden en hoe dit goed te documenteren.

Kantoorpand

Je hebt een pand waar je met je onderneming wilt vestigen op het oog maar het contract van tientallen pagina’s is duizelingwekkend. Ook is niet duidelijk welke faciliteiten door de verhuurder worden geleverd en wat wel of niet is inbegrepen bij de huurprijs. Om van de looptijd van het contract nog maar niet te spreken. Onze juristen pluizen het uit en behoeden je voor het aangaan van een onacceptabel wurgcontract.