Wij zijn er voor iedereen!

Mensen vergelijken ons wel eens met het Juridisch Loket. Of met een rechtsbijstandverzekering. Logisch ook, als je niet beter weet. Er zijn echter wel degelijk verschillen. En die verschillen leggen we graag voor je uit!

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering sluit je van tevoren af en helpt je alleen als je een probleem hebt op een gebied waar je voor verzekerd bent. Zo kun je vaak een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor inkomen, wonen, consument of verkeer. Voor elk gebied waar je je voor verzekert, betaal je een bepaald bedrag. Je kunt je niet voor alle rechtsgebieden verzekeren. Wil je je toch op zoveel mogelijk gebieden verzekeren? Dan loopt de premie al snel op in de tientallen euro’s per maand.

Daarnaast heeft een rechtsbijstandverzekering een eigen risico en bijna altijd een wachttijd van enkele maanden tot zelfs twee jaar. Heb je een acuut juridisch probleem en geen verzekering? Dan heeft het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering op dat moment vaak geen zin. Juridische problemen die namelijk die voor of tijdens een deel van de wachttijd zijn ontstaan, worden niet gedekt.

Vrije advocaatkeuze bij een rechtsbijstandverzekering wordt doorgaans ingeperkt. Verschillende rechtsbijstandsverzekeraars werpen hoge drempels op als hun verzekerde zelf een advocaat kiest terwijl deze niet verplicht is. Externe hulp is namelijk doorgaans duurder dan de inzet van eigen juridische medewerkers. Meer informatie kun je hierover vinden op de pagina van de consumentenbond.

 • Voordeel rechtsbijstandverzekering: bij meerdere juridische problemen per jaar goedkope oplossing
 • Nadeel rechtsbijstandverzekering: kostbaar bij weinig juridische problemen per jaar en lange wachttijd
 • Nadeel rechtsbijstandverzekering: Klanten vertellen ons dat ze vaak lang hebben moeten wachten totdat daadwerkelijk inhoudelijk aan de zaak wordt begonnen. Juristen zijn niet erg snel en zetten zich niet 100% in voor hun zaak omdat rechtsbijstandsverzekeraars de naam hebben graag een schikking te willen afspreken in plaats van een zaak voor de rechter te willen uitvechten.
 • Nadeel rechtsbijstandverzekering: Wanneer je een rechtsbijstandverzekering afsluit voor een bepaalde module en je stuit op een probleem dat hier buiten valt, ben je niet gedekt.

Wat doet JuristLijn?

JuristLijn is een juridisch platform dat laagdrempelig en toegankelijk is. Je kunt het vergelijken met de Wegenwacht, maar dan voor juridische problemen. Pech verwacht je niet, maar als je langs de kant van de weg staat, wil je wel goed geholpen worden! Zo is het ook bij JuristLijn. Je betaalt een vast bedrag per jaar om lid te worden van JuristLijn. Vanaf dat moment mag je gratis met onze helpdesk bellen als je een juridisch probleem hebt. Of als je gewoon wat voorkennis wilt, of even iets wilt checken. Als je ons belt, krijg je direct een jurist aan de lijn die je altijd een gedegen telefonisch juridisch advies geeft. Ter vergelijking; wanneer je belt met bijvoorbeeld het Juridisch Loket, betaal je de gesprekskosten (tot € 12,50 per keer).

Je bent al lid vanaf € 57,- per jaar. 

Wij zijn thuis in een groot aantal rechtsgebieden, voor zowel particulieren als ondernemers, en kunnen je dus helpen met vrijwel elk juridisch probleem. In sommige gevallen is telefonisch advies alleen niet altijd voldoende. In die gevallen is het soms noodzakelijk de stukken dieper te laten controleren. Ook dan helpen onze juristen je verder en nemen je zaak in behandeling. Waar nodig stellen we ook de benodigde brieven of processtukken op en gaan we namens jou naar de rechter. Mogen wij je juridisch gezien niet bijstaan, omdat een advocaat verplicht is? Dan koppelen we je, met een vooraf afgesproken korting, aan een advocaat die jou verder kan helpen.

De voordelen:

 • Direct een jurist aan de lijn
 • Telefonisch juridisch advies waar je écht iets aan hebt
 • We houden je dossier up to date zodat je je situatie niet steeds opnieuw hoeft uit te leggen
 • Deskundige juristen in huis die je zaak behandelen
 • Doorverwijzing naar een advocaat of mediator met korting
 • We staan elke werkdag (ook buiten kantooruren) en op zaterdag voor je klaar.
 • Snelle service en duidelijke uitleg

Er is zoveel informatie beschikbaar op het internet, maar weet jij wat juist is? Vooral wanneer het aankomt op juridische zaken, zijn details erg belangrijk. Wil je wat checken? Even zeker weten of de informatie die je zelf hebt gevonden juist is? Daar zijn wij voor! Als lid kun je ons altijd bellen. Niet alleen wanneer je een juridisch probleem hebt, maar ook gewoon om even iets te dubbel checken met iemand die hiervoor opgeleid is. Handig toch? Wij helpen je altijd verder!

Bekijk onze prijzen >>