Wij zijn er voor iedereen!

Veel mensen bellen ons met de vraag wat het verschil is tussen JuristLijn, het Juridisch Loket en een rechtsbijstandverzekering. Tijd om daar wat meer over te vertellen!

Het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket is een bekend adres voor juridische hulp. De hulp van het Juridisch Loket zelf is echter beperkt. Net zoals bij JuristLijn kan iedereen hier terecht voor een eerste advies. Alleen is het Juridisch Loket er niet voor ondernemers. Een doorverwijzing naar een advocaat of mediator, of een afspraak bij een jurist, is alleen mogelijk als je niet meer dan een bepaald inkomen verdient. De wet op de rechtsbijstand bepaalt dit.

In 2018 is dat voor alleenstaanden maximaal € 26.000 bruto per jaar. Voor gehuwden of samenwonenden (al dan niet met kinderen) en voor eenoudergezinnen ligt het maximum inkomen op € 38.000 bruto per jaar. Het gaat hierbij om je fiscaal jaarinkomen. Deze maximale bedragen zijn vastgesteld in de Wet op de rechtsbijstand.  (voeg link toe naar raad van rechtsbijstand).

Is je inkomen hoger dan deze bedragen? Dan kom je niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand via het Juridisch Loket en stopt het hier, of betaal je de volledige prijs voor een advocaat. Er zijn natuurlijk altijd uitzondering.

  • Voordeel Juridisch Loket: Eerste advies voor iedereen
  • Nadeel Juridisch Loket: Verdergaande korting op eigen bijdrage voor rechtshulp is alleen toegankelijk tot een bepaald maximum inkomen

Bij JuristLijn kun je altijd terecht voor advies ongeacht de hoogte van je inkomen. Waar het Juridisch Loket stopt, kunnen wij doorgaan. Hoe dat komt? Omdat wij een onafhankelijke club van jonge, enthousiaste juristen zijn, die vinden dat juridische hulp beter kan!

Wat doet JuristLijn?

JuristLijn is een juridisch platform dat laagdrempelig en toegankelijk is. Je kunt het vergelijken met de Wegenwacht, maar dan voor juridische problemen. Je betaalt een vast bedrag per jaar om lid te worden van JuristLijn. Vanaf dat moment mag je gratis met onze helpdesk bellen als je een juridisch probleem hebt. Als je ons belt, krijg je direct een jurist aan de lijn die je altijd een gedegen telefonisch juridisch advies geeft. Ter vergelijking; wanneer je belt met bijvoorbeeld het Juridisch Loket, betaal je de gesprekskosten (tot € 12,50 per keer).

Je bent al lid vanaf € 57,- per jaar.

Wij zijn thuis in een groot aantal rechtsgebieden, voor zowel particulieren als ondernemers, en kunnen je dus helpen met vrijwel elk juridisch probleem. In sommige gevallen is telefonisch advies alleen niet altijd voldoende. In die gevallen is het soms noodzakelijk is de stukken dieper te laten controleren. Ook dan helpen onze juristen je verder en nemen je zaak in behandeling. Waar nodig stellen we ook de benodigde brieven of processtukken op en gaan we namens jou naar de rechter. Mogen wij je juridisch gezien niet bijstaan, omdat een advocaat verplicht is? Dan koppelen we je, met een vooraf afgesproken korting, aan een advocaat die je wel kan bijstaan.

De voordelen van een JuristLijn lidmaatschap

  • Direct een jurist aan de lijn
  • Onbeperkt telefonisch juridisch advies waar je écht wat aan hebt
  • Deskundige juristen in huis die je zaak behandelen
  • Doorverwijzing naar een advocaat of mediator met korting
  • We staan elke werkdag en op zaterdag voor je klaar
  • Snelle service en duidelijke uitleg

Er is zoveel informatie beschikbaar op het internet, maar weet jij wat juist is? Vooral wanneer het aankomt op juridische zaken, zijn details erg belangrijk.

Wil je wat checken? Even zeker weten of de informatie die je zelf hebt gevonden juist is? Daar zijn wij voor! Als lid kun je ons altijd bellen. Niet alleen wanneer je een juridisch probleem hebt, maar ook gewoon om even iets te dubbel checken met iemand die hiervoor opgeleid is. Handig toch? Wij helpen je altijd verder!

Bekijk onze prijzen >>